Про жіночу дружбу

Про жіночу дружбу

Як часто нам доводиться чути про те, що жіночої дружби не існує. Поширена думка, що вона швидкоплинна, наигранна і завжди закінчує своє існування, зіткнувшись із заздрістю, конкуренцією або зрадою.

Особисто мені дуже важко погодитися з цією думкою, а подібні міркування завжди викликають у мене здивування і жалість до тих жінок, які не змогли набути справжньої подруги і втратили всяку надію і віру в дружбу.


І справа тут зовсім не в тому, що жіночої дружби не буває, а в тому, що вона дана не всім. Та і взагалі така дружба - не подарунок долі, а гідна винагорода за терпіння, розуміння і щире бажання знайти у цьому світі близьку подругу.

Адже тільки вона, як і ти, знайома з жіночими радощами і труднощами, по одному погляду може вгадати твій настрій, завжди відчуває тебе, знає, коли краще підтримати словом, а коли просто вислухати про душевні переживання.

Як іноді приємно, не замислюючись про макіяж і безлад в квартирі, запросити подругу у гості, разом, неспішно нікуди, поговорити по душах, не намагаючись показати себе в кращому світлі. Адже хто, окрім неї, знає і любить тебе такій, яка ти є?

Чому ж багато хто сумнівається в можливості існування справжньої жіночої дружби? Думаю, це пов'язано з тим, що разом з щирими стосунками часто зустрічається і таке явище, як жіноче суперництво. Кожна жінка хоче добре виглядати, прагне знайти свою велику любов, добитися визнання в кар'єрі.

Не можна заперечувати, що є випадки, коли у боротьбі за принца або красиве життя деякі представниці слабкої статі йдуть на зраду, забувають про почуття подруги і вибирають далеко не вічні цінності. Але тут самий час подумати, чи не плутаємо ми приятельські стосунки з великою дружбою.

Не втомлююся повторювати: жіноча дружба існує! Справжня, міцна, безкорислива. Її непросто знайти, непросто підтримувати, але неможливо не цінувати.

Відповідальність лежить на плечах обох подруг, тут не повинно бути дріб'язковості, егоїзму, недовіри, заздрості. Ми все не ідеальні: як жінки, так і чоловіки. Все здійснюємо порою помилки, але повинна дружити досить мудрості зрозуміти і пробачити.

Має бути усвідомлення цієї цінності, лише в цьому випадку усі проблеми, які ви зустрінете на шляху, здадуться незначними, і ваша дружба з легкістю здолає випробування чоловіками, грошима, злими язиками. А головною нагородою за відданість дружбі стане ваша радість, розділена відданою подругою.



Надрукувати