Чи варто святкувати пишне весілля?

Чи варто святкувати пишне весілля?

Безумовно, кожна дівчина, за рідкісним виключенням, мріє вийти заміж, з усіма "витікаючими наслідками": розкішною весільною церемонією, кортежем, букетом, триповерховим тортом і гостями, людина на 100 мінімум. Ця стаття — не для дівчат. Ця стаття для пар, що вирішили зв'язати свої долі сімейними узами. Не ставитимемо питання, навіщо ви одружуєтеся. З'ясуємо, чи варто святкувати весілля на широку ногу.

Звичайно, танцювати треба від бюджету. Якщо засоби дозволяють — добре. Проте будь-які суми необхідно витрачати з розумом. Грошей буде витрачено — не визнати, і це факт. У тому числі і на фотографа з оператором. Заради тисячі фотографій і тригодинного відео. На пам'ять. Але ви ж не страждаєте склерозом? І так все запам'ятаєте на довгі роки. А освіжити спогади і враження цілком можна, проглянувши любительські фотографії.


Не хотілося б затьмарювати настрій і думати про поганий, але гарантій, що з вашим партнером ви проживете довго і щасливо і помрете в один день, немає ніяких. Клятви у вічній любові — це, швидше, плоди юнацького максималізму, чим об'єктивній реальності. Після розлучення не дуже-то хочеться навіть згадувати ту колись урочисту дату, не то що переглядати фотографії і DVD. А ось витрачених на церемонію грошей будь шкода, вже повірте. Якщо робити вінчання, то з розлученням, звичайно, буде ще складніший. (Хоча в моїй мусульманській країні, наприклад, вінчання — велика рідкість. Менталітет інший.)

Заспокоєння від майбутніх великих витрат знаходять в думці про те, що чим більше народу, тим більше подарунків, по суті — виручки. Але це далеко не так. Якщо ви заздалегідь з гостями обумовили, що подарунки даруються виключно в грошах, то проблем буде менше, але все одно і половини витрат таким чином ви не виправдаєте.

Попередити гостей про такий нюанс з подарунками не завжди представляється зручним. А гості самі можуть і не запитати. У такому разі у вас є усі шанси стати дрібним торговцем. Бо у вашому будинку ставити три мікрохвильові печі, чотири рисоварки, два пилососи і п'ятнадцять різного виду кухонних сервізів, по-перше, нікуди, по-друге, немає чого.

Навіть якщо ви і хочете, щоб радісну подію розділили з вами усі родичі, друзі, колеги, товариші і сусіди, ви все одно влаштовуєте весілля не для них, а в першу чергу, для себе. Це ж ваше свято!

А поводитися дванадцять годин, ніби манекен, немов мавпочка на манежі, як красива подарункова упаковка на вітрині заради самого себе — безрозсудно. Ще треба постійно стежити, як ви виглядаєте: чи не розтеклася туш, чи не розмазалася помада, чи не з'їхала фата, чи не запорошилися туфлі і чи не прим'явся костюм. При цьому треба врахувати, що приблизно до середини дня ноги ваші вже підкошуватимуться від втоми.

Якщо важливим аргументом за проведення грандіозної урочистості виступають бажання віддати данину традиціям, щоб ваше весілля було ніяк не гірше за пишне весілля сусідської Таньки і щоб все було як у людей, то такі аргументи не що інше, як банальні забобони.

Стандартний сценарій. Ви з шкіри геть лізете, щоб бути краще інших або хоч би на рівні. Адже усі подібні одруження однакові, як на підбір. Гості ваші через рік і не згадають, що стояло на столах і яка у нареченої була сукня. Не думаю, що ви хочете саме цього.

Після того, як ви наважилися на такий відповідальний крок — одружується, але ще перш, ніж настав день реєстрації, вам належить визначитися: "пишнить" або "не пишнить". Якщо сенс одруження для вас — блиснути перед народом, відзначитися перед родичами, то "пишните" на здоров'ї!


У романі "Любов живе три роки" Фредерік Бегбедер писав: "Одружуватися слід наодинці, а розводитися за підтримки усіх друзів".

Тільки подумайте, скільки глибокого сенсу міститься в цій фразі!

Весільний кортеж — це, звичайно, красиво і приємно. Але, враховуючи, скільки витрат вас чекає в сімейному житті, краще витратити цю суму на купівлю чогось корисного і потрібного для будинку. Чи відправитися в подорож. Це дуже пізнавально і цікаво. Подорожуючи, можна поводитися так, як захочеш, не думаючи про пильні погляди з боку. І найголовніше, це буде свято для вас, а не для гостей!

Щастя не в пишностях. Але вирішувати, яким буде ваше весілля, безумовно, вам. У будь-якому випадку, який би сценарій дня народження вашої сім'ї ви не запланували, нехай все здійсниться саме так, як ви задумаєте. І найголовніше, нехай ваша молода сім'я буде благополучною. Будьте щасливі!


Надрукувати