Як почати робити зарядку?

Як почати робити зарядку?

Питання "Як почати робити зарядку"? не з категорії простих. До речі, зверніть увагу, що саме питання, які звучать просто, насправді лише здаються простими. Саме тому так мало людей роблять фізичну зарядку. Вони завжди зайняті чимось серйознішим, складним і важливим.

Це питання стосується одночасно декількох речей:


 — розвитку звички

 — мотивації

 — воля

 — задоволення.

Думаю, усім відоме правило 21 дня? Для того, щоб виробити у себе звичку — неважливо яку — треба виконувати необхідну дію рівно 21 день. Без перерв. Якщо в якийсь день дія не була зроблена, то починаємо все спочатку.

Принцип сам по собі хороший. Я пробував його у справі кілька разів. Наприклад, одного разу я привчав себе вставати о 7 годині ранку. Я чесно 3 тижні вставав в 7 ранку, пив чай, гуляв, дивився телевізор. Загалом, займався чим завгодно, аби тільки не заснути, принаймні, одну годину, щоб це відклалося у організму як під'їм.

Завдання полягало просто в тому, щоб виробити звичку вставати в 7 ранку. І вона виробилася! Мені дійсно стало легше вставати до кінця другого тижня. Я навіть почав сам прокидатися до цього часу до кінця третьої. Проте було одне "АЛЕ". Мені це було НЕ ТРЕБА саме по собі! Тому буквально на 22 другий день я залишився в ліжку.

Якою з цього можна зробити висновок? По-перше, так — це працює на рівні фізіології. Тіло звикає, йому значно легше. По-друге, якщо вам це НЕ ПОТРІБНО, то саме по собі це працювати не буде. Тобто не буде ваше тіло робити зарядку саме, тільки тому, що воно звикло. І не тягнутиме вас з ліжка уранці або в спортзал увечері. Завжди є присутнім ВИБІР. І цей вибір треба робити Кожного разу.


І ось, щоб схилити цей вибір на користь рішення, яке Ви прийняли одного разу, потрібна якась мотивація. Ця мотивація має бути присутньою ЗАВЖДИ. І неважливо, якого вона походження — позитивного або негативного. Ну, тобто робите це ви для того, щоб стати краще, або для того, щоб життя вам перестало давати стусанів, наприклад у вигляді хронічних хвороб.

Повторю ще раз. Навіть якщо у вас буде звичка, без мотивації ви зможете легко відмовитися від роблення зарядки у будь-який момент. І тіло вас підтримає! Воно скаже: "слухаюся"! і візьметься за вироблення нової звички. Тобто звичка просто робить процес ЛЕГШЕ, але це ще не усе!

Добре, із звичкою розібралися. Мотивація є. Починаємо робити зарядку. Як тепер утримати себе в рішенні робити зарядку постійно? Є ще один механізм, про який не можна умовчати. Який? Правильно, це воля!

Саме вона рухає, примушує вас приймати щодня рішення "Я роблю зарядку"!. Воля — це ваш невидимий мускул, про тренування якого треба піклуватися в першу чергу! Тренування м'язів — це НІЩО в порівнянні з тренуванням волі. Тому що за допомогою волі можна зробити в

життю абсолютно ВСЕ.

Мотивація схиляє вас на користь рішення "Я починаю робити зарядку"!. Мотивація відмітає усі інші можливі варіанти, розчищає шлях до ухвалення рішення. Іноді здається, що тільки її однієї і досить, щоб почати діяти. Приміром, якщо ви вирішили почати робити зарядку вранці, то дуже просто, встати уранці в перший день. Трохи складніше в другій. У третій вже дуже і дуже не просто. А що відбувається на четвертий? Ви залишаєтеся в ліжку! І не тому, що мотивація зникла. Ні! З нею все гаразд! Ви так само не хочете хворіти або хочете бути стрункіше. Але це ВОЛЯ не досить розвинена, щоб випхнути вас на четвертий день з ліжка. У цього вашого двигуна доки ще не досить потужності, щоб рвонути вас як слід з місця в кар'єр!

Давайте тепер розберемося ще з одним пунктом, а саме із задоволенням. В принципі, для того, щоб почати робити зарядку, досить попередніх трьох. Але ж від життя хочеться отримувати задоволення! Я навіть більше скажу, задоволення треба отримувати з найпершого разу! Не треба чекати, ось мол, зараз доки звикну, а потім може і сподобається! Чи отримувати тільки моральне задоволення від того, що ви все-таки підняли себе з ліжка! Це добре, звичайно, але це не усе!

Треба, щоб тіло після зарядки відчуло задоволення. Фізично, а не умоглядно! А для цього не треба себе катувати щодня на повну котушку. Треба прислухатися до тіла! А як воно, рідне, там сьогодні? Скільки зможе сьогодні зробити присідань, скільки віджимань?


Дуже часто помічав, що люди крекчуть і ниють після спортзалів або тренажерок. Мовляв, учора тренер комплекс змінив, а сьогодні у мене все болить. Так і хочеться запитати: "А де голова твоя була"? Навіщо треба робити так, як все? Щоб не показатися слабкіше чи що? Але ж не для розрядів же займаємося!

Так що до задоволення треба прагнути, його треба брати! Треба саме з цією метою починати робити зарядку. Щоб була націленість така спочатку. Тоді це виходитиме все краще і краще. І це зміцнюватиме Вашу мотивацію вже на рівні фізіології. Вже тіло знатиме, що це корисно і приємно, а не тільки голова!

ЗАСТЕРЕЖЕННЯ

Дуже багато, стикаючись з першими труднощами, починають шукати причини, чому не виходить, чому так важко і т. д. Мій вам рада: розпочинайте з вироблення звички, тобто з дії. Не треба аналізувати причини, чому тіло не хоче вставати, чому йому лінь, чому так важко на п'ятий день. Тіло завжди робить те, що йому скажуть. Але воно має ІНЕРЦІЮ, як будь-яке інше тіло, у якого є маса.

ПІДВЕДЕМО ПІДСУМОК

Для того, щоб почати робити зарядку, потрібно:

1. Продумати мотивацію.


2. Виробити звичку.

3. З першого ж дня почати отримувати кайф від зарядки. Фізично. (До речі

якщо потім хочеться поспати — поспите! Дайте тілу те, що воно просить!)

4. Зробити тренування гнучкіше. Тобто не треба робити одне і те ж і в однаковій кількості щодня. Вчіться слухати своє тіло!


Надрукувати